Integrationer

Vi jobbar med att utveckla ett fraktsystem som ska integrera mot andra system. I dagsläget erbjuder vi i en integration mot affärssystemet Fortnox. Fortnox-integrationen gör det möjligt för dig att hämta in kundens uppgifter direkt från Fortnox för att du ska slippa skriva in dessa manuellt. Du kan hämta in uppgifter från både order- och faktureringssystemet. Du kan antingen boka igenom en order åt gången eller välja alla.

Hur importerar du ordrar via Fortnox?

Integrationen används genom genom menyvalet *Importera”

1. Källa

Det första du behöver göra är att välja källa att hämta ordrar från. Vi erbjuder möjligheten att hämta information från både order- och fakturamodulen. Om du använder dig av ordermodulen i Fortnox så rekommenderar vi dig att importera dina ordrar från ordermodulen.

2. Datumintervall

Nästa steg är att ange ett intervall för vilka datum du vill hämta ordrar från. Då dyker alla ordrar på de datumen upp. Här väljer du enkelt de ordrar du vill importera - du bockar bara i de ordrar du vill boka frakt för.

3. Importera

Klicka på "importera ordrar" så importeras de in i Sendify.

Nästa steg är att ange adressuppgifter.

1. Avsändare

Systemet fyller automatiskt i den adress du angett som hemadress i systemet som avsändaradress. Om du vill skicka från en annan avsändare kan du enkelt ändra adress här.

2. Mottagare

Är mottagaren företag eller privatperson?
Ange företagsnamn/namn, adress, kontaktperson och kontaktuppgifter.
Beroende på om du bett kunden fylla i adressuppgifter vid köp så kan en del av adressinformationen fyllas i automatisk när du hämtar ordern från Fortnox.

3. Ange när är sändningen redo att hämtas upp?

Lägg till kollin

Nu är det dags att ange vilket/vilka kollin du ska skicka. Du kan antingen välja ett favoritkolli eller själv fylla i paketets dimensioner och vikt.

1. Kollits dimensioner och vikt
  2. Beskrivning av vad godset.
  3. Är godsetstapelbart eller inte?

Översikt

Här får du möjlighet att se en överblick av ordern och frakten innan du lägger till sändningen i varukorgen. Du har också möjlighet att uppdatera ordern i Fortnox med fraktpriset.

Sista steget är att lägga till sändningen då hamnar den i din varukorg/sändningslista och du kan enkelt gå in och välja den transportör du vill skicka med och boka igenom dina sändningar precis som vanligt. Behöver du intro till hur du bokar en sändning i Sendify kan du klicka här.

Vill du istället veta hur du ansluter Fortnox och Sendify klicka här

Om du har några frågor eller behöver hjälp är du välkommen att skriva till oss i chatten så hjälper en av våra Customer Success Managers dig gärna.