⏱ 7 minuter att läsa

För att kunna importera ordrar från ditt Fortnoxkonto måste du ansluta det till Sendify. Kika på den här guiden för att sätta upp kopplingen

Hur importerar jag en order från Fortnox till Sendify

Integrationen används genom genom menyvalet *Importera”

1. Källa

Det första du behöver göra är att välja källa att hämta ordrar från. Vi erbjuder möjligheten att hämta information från både order- och fakturamodulen. Om du använder dig av ordermodulen i Fortnox så rekommenderar vi dig att importera dina ordrar från ordermodulen.

2. Datumintervall

Nästa steg är att ange ett intervall för vilka datum du vill hämta ordrar från. Då dyker alla ordrar på de datumen upp. Här väljer du enkelt de ordrar du vill importera - du bockar bara i de ordrar du vill boka frakt för.

3. Importera

Klicka på "importera ordrar" så importeras de in i Sendify.

Nästa steg är att ange adressuppgifter.

1. Avsändare

Systemet fyller automatiskt i den adress du angett som din hemadress i Fortnox.

2. Mottagare

All adressinformation du har fyllt i på din kund i Fortnox kommer att fyllas i automatiskt, saknas någon info kommer du att bli ombedd att lägga till denna.

3. Ange när är sändningen redo att hämtas upp?

Lägg till kollin

Nu är det dags att ange vilket/vilka kollin du ska skicka. Du kan antingen välja ett favoritkolli eller själv fylla i paketets dimensioner och vikt.

1. Kollits dimensioner och vikt
  2. Beskrivning av vad godset innehåller
  3. Är godset stapelbart eller inte? (Osäker? Läs mer här)

Översikt

Här får du möjlighet att se en överblick av ordern och frakten innan du lägger till sändningen i varukorgen.

Genom att klicka på "Lägg till sändning" lägger du din sändning i varukorgen. När du fyllt i de sändningar du vill skicka öppnar du varukorgen och går vidare till bokning.

Vill du istället veta hur du ansluter Fortnox till Sendify klicka här